Clint Border Patrol Station, Department of Homeland Security

PROJECT DESCRIPTION

The Clint Border Patrol Station project consists of a 50,000 SF main administration building with detention cells, interview rooms, weapons storage, training rooms, sallyport, locker rooms, and exercise area. Included on the site is a 10,000 SF vehicle maintenance building and a 6,300 SF equestrian building. The administration building has been designed to be a near net zero energy building. Sustainable Engineering Group provided the following services: net-zero energy consulting, energy modeling, enhanced building commissioning (LEED prerequisite and enhanced) and measurement and verification.

PROJECT DETAILS

Client: Department of Homeland Security
Location: Clint TX
Square Footage: 50,000
Year Built: 2012
LEED Status: LEED NC 3.0 - Gold